وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از محور فیروزکوه-سمنان با اعلام خبر افتتاح ۲۰ کیلومتر از این محور درخصوص بازار مسکن گفت: اجازه ورود سرمایه‌های سرگردان در بازار مسکن که کالای مصرفی است را نمی‌دهیم.

به گزارش خبرنگار شبکه خبری بین نیوز از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، امروز ۲۴ دی در حاشیه بازدید از جاده در حال ساخت پروژه سرخه-سمنان در مسیر فیروزکوه در گفت‌وگو با خبرنگاران، هدف از این سفر را بازدید از پروژه‌های زیرساختی حوزه وزارت راه و شهرسازی در حوزه‌های راه، مسکن و بافت‌فرسوده برشمرد و گفت: تکمیل و بهسازی مسیر فیروزکوه که مطالبه مردمی است برای ما جزو پروژه‌های مهم و اولویت‌دار است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۲۰ کیلومتر از این مسیر ۶۵ کیلومتری افتتاح می شود که ۱۰ کیلومتر آن در استان سمنان و ۱۰ کیلومتر آن در استان تهران است، افزود: مطالعات تکمیلی باقیمانده مسیر که ۴۴ کیلومتر است تکمیل شده و اسناد مناقصه آن در حال آماده شدن است که به زودی برای مناقصه آن فراخوان داده خواهد شد. در عین حال بعد از فراخوان، پیمانکار مناسبی انتخاب می شود تا این مسیر، بهسازی و ایمن‌سازی شود و برای مردمی که از آن عبور می‌کنند مسیر، راحت و ایمنی باشد.

عضو کابینه  دولت دوازدهم اعتبار بخش باقیمانده مسیر سرخه- سمنان را در حدود ۳۰۰ میلیاردتومان عنوان و پیش‌بینی کرد تا قیمت تمام شده آن بیشتر شود.

اسلامی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد تا از محل ردیف بودجه و همچنین با استفاده از منابع تسهیلاتی بانک‌ها، پروژه با راندمان بالا اجرا شود.

درج آگهی قیمت مسکن موجب التهاب در جامعه می شود

اسلامی در بیان دلایل مخالفت خود با عدم درج آگهی فروش مسکن، گفت: این موضوع مبنای مشخصی ندارد. تقریبا چند ماهی است که آرامشی در بازار مسکن حاکم شده است. در این خصوص از دادستان خواستیم تا به موضوع درج آگهی قیمت مسکن، ورود  و از این اقدام جلوگیری کند. زیرا معتقدیم، افرادی که این آگهی‌ها را درج می‌کنند مالکان نبوده، بلکه واسطه‌ها هستند که قیمت‌های غیرواقعی را آگهی می‌کنند و این موارد موجب التهاب در جامعه می‌شود.

وی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی با کمک مجلس و دولت به دنبال آن است تا با قوانین و مقررات مناسب، شرایطی را به وجود آورد تا پول‌های سرگردان به بازار مسکن وارد نشود.

اسلامی خاطرنشان کرد: مسکن کالای مصرفی و موردنیاز مردم است. باید سرمایه‌های سرگردان در بازارهای دیگر برود و اجازه دخالت و ورود این سرمایه‌ها را که تنها موجب التهاب در بازار مسکن خواهد شد، نمی‌دهیم.

طرح اقدام ملی با استقبال مردم مواجه شده است

اسلامی در خصوص مراحل پیشرفت طرح اقدام ملی مسکن و همچنین افزایش تسهیلات، توضیح داد: طرح اقدام ملی مسکن با استقبال مردم روبه رو شد و با توجه به شرایط پایگاه های اطلاعاتی که دستگاه ها از جمله وزارت کار،تعاون و رفاه اجتماعی ایجاد کرد، به بانک اطلاعاتی مناسبی دست یافتیم که در پالایش‌ها کمک مناسبی خواهد داد.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری که در نوبت اول و دوم برای اقدام ملی مسکن ثبت‌نام کردند تاکنون ۴۳۶ هزار نفر واجد شرایط بودند که همه آنها را پوشش داده و برای آنها پروژه تعریف کردیم.

وی افزود: در مرحله جدید که مرحله سوم است و از پنجشنبه گذشته ۱۸دی آغاز شده است برای ۱۸۳ شهر، ۱۳۱ هزار نفر تا ۷صبح امروز ثبت‌نام کردند. این موضوع، نشان می‌دهد که تقاضای واقعی مسکن در حال شناسایی است.با پالایشی که  انجام خواهد شد برای این تعداد نیز پروژه در نظر گرفته می‌شود و با شرایطی که برای آنها در نظر گرفتیم این تعداد نیز می‌توانند صاحب خانه شوند.

اسلامی توضیح داد:شرایط، سازو کارها و برنامه‌های اجرایی تعریف شده، وضعیتی را به وجودآورده که می‌تواند تولید مسکن را برای جامعه هدف در یک روند پایدار قرار دهد و مردم اطمینان داشته باشند که می‌توانند صاحب خانه شوند.

وی در خصوص احتمال افزایش سقف تسهیلات مسکن، گفت: افزایش سقف تسهیلات مسکن در صلاحیت شورای پول و اعتبار است و ما این تقاضا را برای شورا، فرستادیم. ملاحظه ای که بانک مرکزی دارد این نکته است که مردم استطاعت بازپرداخت تسهیلات را داشته باشند. این موضوع در دست بررسی است و امیدواریم که در شورای پول و اعتبار برای آن تصمیم گیری مناسبی شود.

دو برابر شدن تعداد مجتمع های بین راهی در دولت تدبیر و امید

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی درباره مجتمع های بین راهی افزود: دولت تدبیر و امید با هدف ارتقای ایمنی راه های کشور توجه ویژه ای به این مساله داشته است و در پنج سال گذشته تعداد این مجتمع ها در کشور ۲ برابر شد و باز هم ساخت آن ادامه دارد.

وی تاکید کرد: مجتمع های بین راهی با فواصل استاندارد از سوی وزارت راه و شهرسازی طراحی و فراخوان شده است تا با ورود و سرمایه گذاری مردم این طرح ها احداث شود.

اولین قسط سرمایه تکمیل آزادراه حرم تا حرم تامین شد

این عضو کابینه دولت دوازدهم درخصوص مراحل تکمیل آزادراه حرم تا حرم در محدوده استان سمنان نیز افزود: در یک سال و نیم گذشته تلاش شد تا از محل بازار سرمایه برای برخی طرح‌ها تامین سرمایه شود و در بین ۲۱ طرحی که با مجوز بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی مشمول این رویکرد شد، اولین طرح آزادراه حرم تا حرم بود.

وی ادامه داد: ماه گذشته اولین قسط سرمایه برای تکمیل آزادراه حرم تا حرم تامین شد و به این شیوه احداث این آزادراه سرعت می گیرد تا مردم در مسیر مشهد از مسیر کوتاهتر و ایمن تر استفاده کنند.

نوسازی ناوگان کامیون کشور در قالب دو طرح

وزیر راه و شهرسازی درباره طرح این وزارتخانه برای نوسازی ناوگان باری کشور نیز تاکید کرد: بیش از ۵۵ هزار کامیون بالای ۴۰ سال سن در کشور تردد می کنند که ایمنی آنها مساله‌دار و میزان مصرف سوخت بالاست.

وی بیان کرد: در یک الگو برای نوسازی ناوگان کامیون در کشور به این منظور ۲۰ درصد از اعتبار مورد نیاز از سوی مالکان خودروی فرسوده تامین می شود و طی قرارداد با سازندگان داخلی و مشارکت بانک ها طرح اجرا می شود.

اسلامی اضافه کرد: در مدل دیگری ۴۰ درصد مالک و ۶۰ درصد به صورت تسهیلات برای نوسازی کامیون های کشور اقدام می شود.

وی افزود: در خصوص واردات کامیون های مدل ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به بالا ثبت نام انجام شده و واردات کنندگان در حال ترخیص خودروها از گمرک هستند که کامیون های باکیفیتی به کشور وارد می شود.