شورای عالی شهرسازی سازمانی است که حدوداً 60 سال قبل در وزارت آبادانی و مسکن وقت تشکیل شد و از سال ۱۳۴۴ به ریاست عالیه فرح پهلوی آغاز به کار کرده است. همچنین؛ در سال 1352 قانون آن به تصویب مجلس شورای ملی رسیده است. به دلیل اهمیت موضوع، تعداد 7 وزیر عضویت این شورا را بر عهده دارند.

وفق ماده (۱) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری، مصوب ۱۳۵۱/۱۲/۲۲، برای هماهنگ کردن برنامه‌های شهرسازی به منظور ایجاد محیط زیست بهتر برای مردم، همچنین؛ به منظور اعتلای هنر معماری ایران و‌ رعایت سبک‌های مختلف معماری سنتی و ملی و ارائه ضوابط و جنبه‌های اصیل آن با در نظر گرفتن روشهای نوین علمی و فنی و در نتیجه یافتن‌شیوه‌های اصولی و مناسب ساختمانی در مناطق مختلف کشور، با توجه به شرایط اقلیمی و طرز زندگی و مقتضیات محلی، شورای عالی شهرسازی و‌ معماری ایران تأسیس شده است.

فارغ از جنبه های سیاسی و به دور از هرگونه مقایسه، جالب است بدانید؛ از ابتدای شکل گیری شورای عالی شهرسازی تاکنون، ریاست عالیه آن، با یک فاصله زمانی ۶۰ ساله، به دو بانو واگذار شده است. شاید بتوان نخستین انتخاب را فرمایشی به شمار آورد؛ اما قدر مسلم این که دومین انتخاب، با رأی نمایندگان ملت و با ایجاد یک روح تازه در جامعه بانوان و کالبد وزارت راه و شهرسازی صورت گرفت.

بدون احتساب تعطیلات، از زمان آغاز به کار خانم دکتر صادق مالواجرد فقط ۲۰ روز می گذرد که با یکی از مهم‌ترین آزمون‌های خود روبه‌رو می‌شود. فردا، دوشنبه‌، نخستین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری است که به ریاست ایشان برگزار می‌شود. خانم صادق تجارب متعدد و ارزشمندی در خصوص حضور در این شورا دارد. متخصصان حوزه مسکن و شهزسازی، وی را شخصی بی پروا و جدی در مقابل با حرکت‌های ایضایی مغایر قانون و برخی زیاده خواهی ها می‌شناسند. جلسه فردا از این جهت مهم است که ایشان ریاست آن را برغهده دارد و بر اساس عرف و یا تکلیف، می‌بایست نیم نگاهی به مصوبات غیرقانونی در خصوص بلندمرتبه سازی در شهری مثل تهران داشته باش و در خصوص این مصوبات خارج از عرف و قانون، اعلام نظر کند.

به هر روی؛ این خواسته کسانی است که با تمامی ناملایمات و سختی ها، با رأی خود، این دولت را بر کرسی ریاست نشاندند. بهترین‌ها را برای ایشان و تیم همراهش آرزومندیم.

  • نویسنده : فرهاد خوانساری
  • منبع خبر : بین نیوز