به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی حبیبالله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با حضور در برنامه تلویزیونی تیتر امشب (چهارشنبه شب) با اشاره به برنامه تحرکبخشی به بازار مسکن که چندی پیش از سوی ویر راه و شهرسازی به رئیسجمهوری ارائه شد اظهار کرد: بازار مسکن در حال حاضر با رکود مواجه است، از این رو دولت با استفاده از ابزارهایی که به ویژه در بخش زمین و تسهیلات در اختیار دارد به این بخش ورود پیدا کرده و تلاش دارد تا محرکی برای ایجاد رونق در این بازار فراهم کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دولت عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را تا دو سال و نیم آینده یعنی پایان سال ۱۳۹۹ در دستور کار قرار داده که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در مجموعه شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن و ۱۰۰ هزار واحد توسط شرکت بازآفرینی شهری ارائه خواهد شد.
وی افزود: مطابق طرح جامع مسکن و اسناد برنامه ششم توسعه باید سالیانه ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور عرضه شود تا بتوانیم به نیاز کشور بخصوص برای اقشار متوسط و کم درآمد پاسخگو باشیم؛ چرا که در بخش لوکس با مازاد عرضه مواجهیم. در واقع در این بخش که نیاز وجود ندارد عرضه صورت گرفته و در بخش دیگر که نیاز واقعی است و عمده بودجه خانوار را می بلعد عرضه کافی نداشتیم. این موضوع هم هیچ وقت به طور کامل بر عهده دولت نبوده و دولت عموما بخش محدودی از این کار را انجام می داده است. تولید عمده ای از عرضه مسکن توسط بخش خصوصی و سازندگان شخصی انجام می شده که قاعدتا باید در آن بخش تسهیل صورت گیرد که فعال شود.
طاهرخانی ادامه داد: قطعا پذیرش عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی با تولیگری دولت امری جسورانه و واقع بینانه است؛ آن هم در وضعیتی که کشور شرایط خاصی دارد؛ زیرا بازار مسکن تابع شرایط کلان اقتصادی کشور است. قبلا بزرگترین عرضه مسکن توسط دولت مربوط به مسکن مهر بوده که ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را تعریف کردند و در طول ۱۰ سال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد تحویل مردم شده است. یعنی به طور متوسط، سالیانه ۱۷۰ هزار واحد عرضه شده است. بنابراین فرمایش وزیر در این زمینه که دولت ورود جسورانه و در عین حال خردمندانه ای در این عرصه داشته است مصداق دارد.
طاهرخانی در تشریح چارچوب مدل تولید ۴۰۰ هزار واحد تصریح کرد: ما صدای تشکلها را دریافت میکنیم. در عین حال یک اتاق فکر مسکن متشکل از مجموعه های حرفه ای و بخش خصوصی وجود دارد که سعیشان این بوده هر دو هفته یک بار جلسه بگذارند و برنامه ها را تشریح کنند. بنابراین در عرضه این ۴۰۰ هزار واحد، دیدگاهها را رصد و ارزیابی کردیم. اینطور نیست که دولت ورود مستقیم کند. سعی کردیم هزینه عرضه را برای سازندگان کاهش دهیم. دو عامل تعیین کننده در قیمت مسکن دخیل است که یکی زمین و دیگری هزینه پروانه های ساختمانی است. در برنامه تولید و عرضه مسکن زمین رایگان را وارد فرآیند می کنیم و پذیرش هزینه پروانه ساختمانی با ما است. ما پروانه های زیادی را از شهرداریها پیش خرید کرده ایم. زمین و پروانه بر عهده ما است و انبوهسازان مسوولیت ساخت را بر عهده می گیرند. در پایان کار، دولت سهم خود و انبوهسازان نیز سهم خود را برمی دارند. طرح نیز اقشار متوسط را هدف گذاری کرده است.
وی افزود: ما در سالهای اخیر شاهد افزایش سرمایه بانک مسکن بودیم که قدرت مانور می دهد. تفاهم نامه ای هم در قالب تجمیع داریم و با توجه به اینکه تولید ساختمانهای سبز مدنظرمان قرار دارد تسهیلات را با نرخ بهره کمتری در اختیار قرار می گیریم. موضوع دیگر اینکه امکان می دهیم وقتی سازندگان به طور جدی وارد کار شدند ساختمانها را پیش فروش کنند و تجهیز منابع صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید اظهار کرد: امروز من اصفهان بودم که یک تفاهمنامه ۸۵۰۰ واحدی با مجموعه انبوهسازان اصفهان مبادله کردیم. با توجه به اینکه شاخصهای سرمایه گذاری برای انبوهسازان مهم است، حضورشان در این طرحها موفقیت آتی آن را نشان می دهد. مسکن مهر دچار این معضل بود که بعضا متقاضی ندارد و تعدادی با شش سال تاخیر متقاضی پیدا کرد و سرمایه ها خوابیده بود. به همین جهت ما با انبوهسازان به صورت منطقه ای وارد مذاکره می شویم و سعی می کنیم مدلی را انتخاب کنیم که اجرایی باشد. در خدمات و تسهیلات دو نوع مشارکت داریم؛ یکی صرفا مسکونی است که خدمات و هزینه انشعابات تامین می شود. همچنین مشارکت در محله سازی را بر عهده می گیریم. بخشی از اراضی را هم آماده سازی شده وارد می کنیم تا کمتر دچار مشکل شویم. لذا این طرح کاملا اجرایی است؛ زیرا متکی به سرمایه و توان بخش خصوصی است.
Thursday, 21 November , 2024