رییس کمیته عمران شورای شهر تهران از اتمام حجت در مورد وضعیت مجریان ذیصلاح خبر داد.

افشین حبیب‌زاده صبح امروز در نشست اعضای شورای شهر تهران با مسئولان نظام مهندسی در مورد شناسنامه فنی ساختمان با بیان این‌که تا زمانی که موضوع مجری ذیصلاح اجرایی نشود نمی‌توان شناسنامه فنی ساختمان را اجرایی کرد، گفت: برای آنکه شناسنامه فنی ساختمان به درستی ثبت شود لازم است که مجری و مهندس ناظر سر ملک باشند و نظارت دقیقی داشته باشند و جزء به جزء مقررات ملی ساختمان را اجرایی کنند اما این مساله رخ نمی‌دهد.

وی با اشاره به این‌که شورای شهر تهران آماده شد که در مورد مجری ذیصلاح به سازمان نظام مهندسی کمک کند، اظهار کرد: دیدید که در سال ۱۳۹۴ چه بلایی بر سر مجری ذیصلاح آمد و اگر نیایید تا در مورد چارچوب فعالیت مجری ذیصلاح با یکدیگر همفکری کنیم دیگر گلایه نکنید، چرا که این به معنای اتمام حجت است.

رییس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان این‌که قرار بود یک تفاهمنامه ساده فی‌مابین شهرداری و نظام مهندسی در مورد اجرای طرح مجری ذیصلاح در چند منطقه تهران به‌صورت پایلوت منعقد شود اما هنوز اتفاقی نیفتاده است، گفت: فردا کمیسیون عمران و شهرداری تهران با سایر دستگاه‌های ذیربط در مورد مجری ذیصلاح جلسه دارد و در این جلسه در مورد زمان اجرایی شدن طرح به جمع‌بندی می‌رسیم و زمانی را اعلام می‌کنیم و بعداً از ما گلایه نکنید چرا که از برنامه عقب هستید.

وی با اشاره به این‌که اگر قرار باشد مشکلات مجری ذیصلاح حل نشود بهتر است کلاً قید آن را بزنیم، گفت: تا مشکلات مجری و ناظر ذیصلاح حل نشود نمی‌توانیم به یک شناسنامه فنی درست دست یابیم.

در این نشست غلامرضا گلپایگانی – معاون شهرسازی شهرداری تهران –  با اشاره به این‌که روز گذشته شورای شهر تهران مصوبه‌ای را در مورد الزام شهرداری به دریافت پایان کار ساختمان‌هایش تصویب کرد، گفت: هر چند که ما سال گذشته این مهم را ابلاغ کردیم، اما شورای شهر با مصوبه‌اش محکم‌کاری کرد. با این حال وقتی مردم می‌بینند که شهرداری تهران هم مشکل پایان کار دارد معلوم است که تن به اجرای قوانین نمی‌دهند و یا آیا ساختمان سازمان نظام مهندسی پایان کار دارد؟ معلوم است که وقتی مردم می‌بینند برخی نهادهای مسئول اعتقادی به پایان کار ندارند آنها هم مقررات را رعایت نمی‌کنند.

گلپایگانی افزود: وقتی سازه شهرداری یا نظام مهندسی پایان کار ندارد و بدون نظارت مهندس ناظر ساخته شده چگونه از مردم انتظار داشته باشیم که به قوانین تن دهند.

معاون شهرسازی شهرداری تهران با بیان این‌که نباید با کارهایمان تظاهر به کار مهندسی کنیم، اظهار کرد: روزی که حق‌الزحمه صدور شناسنامه فنی را قطع کردیم به یک دفعه نبود، چرا که چندین جلسه برگزار شد اما من به مسئولان نظام مهندسی گفتم که در هیچ جای مصوبات در مورد این عوارض صحبتی نشده و ما نباید پولی را از مردم بابت شناسنامه‌ای که صادر هم نمی‌شود دریافت کنیم.

به گزارش ایسنا، زهرا نژاد بهرام نیز در مورد شناسنامه فنی ساختمان با بیان اینکه مسکن به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است و به همین دلیل باید این کالا را به گونه‌ای بسازیم که بعد از گذشت سال‌ها همچنان به عنوان یک سرمایه و ارزش افزوده باشد، گفت: برخی از مشکلات همچون افت و خیز زیاد در صدور شناسنامه، زمان‌بر بودن صدور، مشکلاتی که سبب بی توجهی مردم و دستگاه‌ها به لزوم صدور شناسنامه فنی است،وجود دارد.

وی با بیان این که صدور شناسنامه فنی امکان بروز برخی از تخلفات و فسادها را کاهش می‌دهد و این مساله سبب شده که برخی از افراد مانع صدور این شناسنامه شوند،اظهارکرد: در جریان صدور شناسنامه فنی تأثیر برخی از نهادها همچون سازمان املاک مغفول مانده است و می‌بایست در بازبینی مابقی دستگاه‌های دخیل نیز حاضر شوند.

نژاد بهرام با اشاره به اینکه می‌توان اطلاعات فنی ساختمان را در سامانه‌های شهرداری نیز بارگذاری کرد، گفت: شهرداری تهران آماده است که به سازمان نظام فنی و مهندسی کمک کند.

وی با بیان این که ایمنی مقوله‌ای فانتزی نیست، گفت: باید ایمنی و شناسنامه فنی ساختمان به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، صالحی – مدیر کل شهرسازی شهرداری تهران – نیز با بیان اینکه شناسنامه فنی ساختمان معمولاً کند و دستی صادر می‌شد و مدام شورا از ما بازخواست می‌کرد که چرا این شرایط این گونه است،اظهارکرد: معمولاً بعد از مدتی راهکارهای گریز از قانون شناسایی می‌شود اما اگر صدور شناسنامه فنی موجب ارزش افزوده ساختمان و به عنوان یک مطالبه مردمی تبدیل شود هیچ وقت از مسیر اصلی خارج نمی‌شود.