نشریه (فارن پالیسی) آمریکا در مطلبی به قلم (فیلیپ گوردون) و (رابرت مالی) نوشت: تحریمهای اعمالی دولت ترامپ علیه ایران نه تنها در جهت منافع و امنیت ملی آمریکا نیست بلکه برعکس نتایجی معکوسی در پی خواهد داشت.
به گزارش عصرایران، در این مطلب با اشاره به اینکه دولت ترامپ انتظاری شبهجادویی و غیرواقع بینانه از تاثیر تحریمهای یکجانبه خود علیه ایران دارد؛ نوشت این تحریمها نه تنها به کاهش نفوذ منطقهای ایران نخواهد انجامید، بلکه انگیزههای این کشور را برای همکاری با آمریکا و متحدانش در جهت صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه را هم از بین خواهد برد.
فارن پالیسی با اشاره به اینکه ترامپ با این تحریمها، ایالات متحده آمریکا را از هرگونه اهرم قابل استفاده در برابر ایران محروم کرده است؛ نوشت: پس از قتل خاشقجی در کنسولگری سعودی در استانبول، دولت ترامپ نشان داده است که خواستار پایان دادن به حمایت از جنگ یمن و رسیدن به یک راهحل سیاسی است.. متأسفانه، حتی اگر عربستان سعودی و امارات متحده عربی به نحوی بتوانند مجبور به پذیرش آتشبس و توافق در مورد مصالحه لازم در مذاکرات صلح یمن باشند، ایالات متحده در حال حاضر نسبت به مخالفان (حوثی) ائتلاف عربستان و حامیان آنها در ایران کمتر نفوذ دارد.
پس از اعمال تحریمها علیه ایران و ارایه ۱۲ پیش شرط لغو تحریمها که بسیار غیرواقع بینانه است (شروط ۱۲ گاه مایک پمپئو) دولت ترامپ خود را از هر گونه اهرم قابل استفاده در قبال ایران محروم کرده است؛ چون پیام این تحریمها به ایرانیان این است که اگر آنها به حفظ آتشبس کمک کنند و حوثیها را تشویق به مصالحه کنند آنها همچنان تحت تحریمهای جامع ایالات متحده باقی خواهند ماند و اگر آنها کمک نکنند، اتفاق و فشار بیشتری در راه نیست؛ پس در کل تهران اکنون هیچ دلیلی برای همکاری در موضوع یمن ندارد.
در ادامه این مطلب آمده است: رویکرد دولت ترامپ نسبت به ایران همچنین میتواند منافع ایالات متحده را در عراق را هم به خطر بیندازد. با انتخاب اخیر رئیس جمهور و نخست وزیر جدید در بغداد، چشم انداز تشکیل حکومتی فراگیر در عراق افزایش یافته است که بالقوه میتواند منافع ایران و آمریکا را همزمان پیش ببرد. اما اگر ایران اطمینان یابد که ایالات متحده قصد دارد اقتصاد این کشور را از بین ببرد و هیچ راه مصالحهای در میان نیست، میتواند به راحتی تصمیم بگیرد که در مناطقی که بیشترین نفوذ را دارد، تلافی کند و یکی از این مناطق بدون تردید عراق خواهد بود، جایی که نیروهای شبهنظامی شیعه طرفدار ایران میتوانند به راحتی نیروهای ایالات متحده را هدف قرار دهند، همانطور که در سالهای بعد از جنگ عراق به طور مرتب این کار را انجام میدادند.
فارن پالیسی نوشته است: تحریمهای آمریکا علیه ایران میتواند همان طور که اقتصاد این کشور را هدف قرار داده، تاثیرات مخربی را نیز بر امنیت و ثبات منطقهای برجای گذارد.
این مطلب در پایان نوشته: مسئولان دولت ترامپ طی روزهای گذشته مدام درباره تاثیرات تحریمها بر اقتصاد ایران سخن میگویند؛ چرا که به گفته آنها سرمایهگذاری خارجی در ایران به شدت کاهش یافته ، صادرات نفت ایران به میزان قابل توجهی رو به کاهش گذارده و اقتصاد ایران لرزان شده است. اما مساله اصلی هرگز این نبوده است که آمریکا با تحریمها ، صرفا به ایران درد بچشاند و این درد را افزایش دهد؛ بلکه مساله اصلی این است که آیا این درد- که متاسفانه تجربه نشان داده بیش از آنکه حکومتها را آزار دهد به مردم عادی آسیب میزند- به حصول منافع ملی ایالات متحده آمریکا منتهی خواهد شد؟ بر این اساس، تحریمهای ترامپ تا حالا دقیقا نتایج متضادی در پی داشته چون هیچ نشانهای از تمایل تهران برای همکاری در مواردی چون برنامههای هستهای و موشکی و امضای برجامی جدید، عدم حمایت از پروکسیهای منطقهای مخالف آمریکا و یا تغییر حکومت ایران در اثر گسترش نارضایتیهای مردمی، دیده نمیشود.
- منبع خبر : عصر ایران
Thursday, 21 November , 2024