مسعود تجریشی که خود مجوز زیستمحیطی این سد پر سر و صدا را صادر کرده، میگوید: در اجرای این پروژه حدود ۹۴ هکتار جنگل تخریب میشود و این امر منجر به کاهش کیفیت آب در حوضه تالاب انزلی خواهد شد که بهمنظور جلوگیری از فرسایش اراضی و بهبود کیفیت منابع آبی و همچنین برآورد میزان پاکتراشی جنگل، هزینه و منفعت طرح ارزیابی شده است.
به گزارش سازمان محیطزیست، او خاطرنشان کرده با توجه به اصل حفاظت و صیانت از جنگلهای شمال کشور، مجری طرح مذکور متعهد و ملزم به همکاری با سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان مدیریت و برنامهریزی برای احیای جنگل و اجرای طرحهای آبخیزداری در حوضه تالاب شده است. همچنین غنیسازی اراضی حاشیه سد از طرف منابع طبیعی استان به شرکت آب منطقهای اعلام نظرشده و مسئولیت هرگونه تخریب و آلودگی محیطزیست ناشی از فعالیت طرح تا شعاع تأثیرگذار و ضرورت جبران آن به نحو مقتضی بهعهده کارفرما و مجری طرح است.
تجریشی تصریح کرد: این پروژه باعث رونق تولیدات کشاورزی و افزایش اشتغال و درآمدزایی برای کشاورزان و رضایت مردم محلی خواهد شد و همچنین سبب جمعآوری و کنترل آبها بهمنظور جلوگیری از هدرروی آب میشود. او افزود: با توجه به موارد فوقالاشاره نگرانیهای شاکیان در موضوعات مختلف قبل از صدور مجوز طرح مدنظر بوده و مجوز زیستمحیطی برای طرح مذکور با درنظر گرفتن تمام جوانب و ملاحظات زیستمحیطی صادر و برای حصول اطمینان از رعایت آنها از مجری طرح تعهدات لازم زیستمحیطی اخذ شده و در نهایت اداره کل حفاظت محیطزیست استان گیلان موظف به نظارت و پیگیری بهمنظور حسن انجام تعهدات خواهد بود.
- منبع خبر : همشهری
Monday, 21 April , 2025