ترکیب کابینه دولت سیزدهم منتشر شد و نام رستم قاسمی نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در آن به چشم می خورد. زندگینامه، سوابق اجرایی و افتخارات وی مورد توجه مدیران، کارشناسان، فعالان . علاقه مندان به دو حوزه حمل و نقل و مسکن و شهرسازی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی بین نیوز از ایمنا، رستم قاسمی، متولد سال ۱۳۴۳، در دولت دهم از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ به‌عنوان وزیر نفت فعالیت می‌کرد. وی در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی عمران آموزش راه دور از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال ۱۳۴۹ تحصیل کرده و از سال ۱۳۶۰ به عضویت سپاه پاسداران در آمد و زمان جنگ ایران و عراق به عنوان عضوی از این نهاد در جنگ شرکت کرد.

قاسمی سابقه فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ را در کارنامه خود دارد.

وی در مرداد ماه ۱۳۹۰ در پی برکناری مسعود میر کاظمی، توسط محمود احمدی‌نژاد برای تصدی پست وزارت نفت پیشنهاد شد و در ۱۲ مرداد، به‌عنوان آخرین وزیر نفت دولت دهم از مجلس رأی اعتماد دریافت کرد. پس از انتخاب قاسمی به عنوان وزیر نفت، تیموتی گایتنر هشدار داد که از امروز، وزارت نفت ایران تحت تسلط سپاه پاسداران درآمده‌است.

تحریم‌های بین‌المللی

نام رستم قاسمی به عنوان فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء در فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، دولت فدرال ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا قرار داشت که بعد از وزیر شدن، از فهرست تحریم‌های بین‌المللی خارج شد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در چهارم سپتامبر ۲۰۱۹ رستم قاسمی و پسرش را در رابطه با یک شبکه انتقال نفت تحت کنترل سپاه پاسداران تحریم کرد. این شبکه به «شبکه نفت در خدمت تروریسم» معروف شده‌است.

سوابق اجرایی وی به شرح زیر است؛

  • معاون مهندسی قرارگاه دریایی خاتم‌الانبیاء
  • معاون مهندسی نیروی دریایی سپاه پاسداران
  • فرمانده قرارگاه سازندگی نوح
  • فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء
  • مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی نیروی نفت
  • رئیس هیئت مدیره شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)
  • رئیس هیئت مدیره شرکت کشتی‌سازی خلیج فارس (ایزوایکو)
  • وزیر نفت

انتخابات ۱۴۰۰

رستم قاسمی در هفتم اردیبهشت ۱۴۰۰ نامزدی خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کرد. پس از نشست خبری اعلام کاندیداتوری رستم قاسمی برای انتخابات ۱۴۰۰ خبرگزاری مهر، خبرگزاری میزان قوه قضائیه، خبرگزاری مشرق، راه دانا و باشگاه خبرنگاران جوان تأیید کردند که میکروفن جعلی رسانه‌هایشان در این جلسه استفاده شده‌است و آنها حضوری نداشته‌اند.

و ی در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ ثبت‌نام کرد. رستم قاسمی در سوم خرداد ۱۴۰۰ قبل از اعلام اسامی تأیید صلاحیت شدگان انتخابات ریاست‌جمهوری توسط شورای نگهبان، از کاندیداتوری در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری انصراف داد.